Woontoren Biesbosch, Amstelveen

In Amstelveen wordt een hoogwaardige duurzame woontoren gebouwd. Opdrachtgever is Forum Amstelveen Invest B.V. en Amstelveen Vastgoed C.V. De woontoren bestaat uit 267 appartementen waarvan het grootste gedeelte 'middeldure' huur betreft.

Naast de 276 huurappartementen komt er ook een 3-laags ondergrondse parkeergarage en parkeerplaatsen op maaiveld voor elektrische deelauto’s.

Hoogwaardige installaties

Bij de realisatie is veel aandacht voor een gezonde en duurzame woonomgeving. Er wordt gebruikgemaakt van een WKO installatie in combinatie met zonnepanelen, hoogwaardige isolatie en kozijnen met een hoge luchtdichtheid. Wij waren verantwoordelijk voor een deel van de Warmte Koude Opslag (WKO) installatie: denk aan de vloerverwarming en de geprefabriceerde aansluiting op het afleverset in de meterkast. Alle appartementen worden voorzien van een hoog rendement warmte-terugwinningsinstallatie. De algemene ruimten worden voorzien van LED verlichting. In het maaiveld wordt een omvangrijk waterretentie-systeem gerealiseerd.

Opgeleverd: Maart 2021

Foto: Architectenbureau OZ